• Announcements

    • shedder101

      WE Have Moved To www.renaultkadjarforum.com   06/11/2018

      i invite all members to take a look at this our new home    https://renaultkadjarforum.com/   we are moving to a better side of the street    See you all There.   if your having trouble registering look for the activation email in your spam folder   Shedder101

Bluetooth - phone connection
2 2

11 posts in this topic

Since I purchase my Kadjar in November, I have had my Huawei P8 phone connected via Bluetooth. It worked with no problems at all and it allowed me to access my contacts and call history all through R-Link.

 

A few days ago, I bought a new mobile phone. It is a Chinese mobile phone but I don't think that has anything to do with it because it runs on Android, but I can connect to R-link to make and receive calls but I cannot update the contacts list or call history which is a bit of a pain.

I have obviously tried unpairing and repairing the phone and I have tried selecting update the list with no luck.

Does anyone have any experience of this problem?

Thanks

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was having a few issues with connecting my phone, but then I realised that the bluetooth range in my Kad is extremely limited. If I sit in the driver's seat with the phone in my left pocket, all is well. If I switch the phone to my right pocket, the connection disappears.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@bretty1984 Yes ...bit of a pain but it worked in the end ....alternatively you could go into your phone's Bluetooth settings . Where you  see the R Link listed in paired  devices touch the gear symbol ( settings ) and see if Phone Audio , Media Audio and Contact Sharing are checked

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a slight update to this and I am not sure why I though of it previously.

The new phone that I was trying to pair up wasn't working and no matter what I tried I just could not get it to work. Anyway, a week ago today, I dropped my new phone and smashed it ( it was only two weeks old!) to the point where it no longer worked.

I reverted back to my old phone and that linked up fine with all contacts and call lists showing on R-link.

Anyhow, my new phone arrived (the same as the new phone that I smashed) and I paired it up and it still wouldn't work and I thought that was it and that it would never work. However, a couple of days ago, after installing skype on my phone, I noticed that it was showing the phone number of a client of mine based in Hong Kong. I hadn't added the number but skype had added it to my phone and that is when it occurred to me.

For telephone numbers and call lists to show up on your R-Link all of your contacts have to be saved to the phone and not the sim. I always save my numbers to my sim in case my phone breaks. I copied all of my numbers across from my sim to my phone, paired it with R-link and everything was dandy again!

Just thought I would point this out as it was bugging me for some time!

Thanks!

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was trying to change the speedo arrangement from number 1 which has a closed padlock on it and when I pressed No 2 the speedo changed but if I press No 3 or 4 or 5 nothing changes and I was told when I got Car I could use any of the 5 profiles so any reasons why I can't get the other 3 profiles.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
I was trying to change the speedo arrangement from number 1 which has a closed padlock on it and when I pressed No 2 the speedo changed but if I press No 3 or 4 or 5 nothing changes and I was told when I got Car I could use any of the 5 profiles so any reasons why I can't get the other 3 profiles.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk



Tryed to change the speedo configuration again to 3 4or5 but no joy can anyone help.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tryed to change the speedo configuration again to 3 4or5 but no joy can anyone help.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


I would start a new thread, as it's tagged on to one about Bluetooth I think a few more folk my help


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

2 2